• ProjectDe Houtzagerij - Laren
  • OpdrachtgeverMBB
  • ArchitectHoogeveen, Den Oldenvleugels en EVE
  • ProjectteamPaul Edens, Erik Wessels, Clenda Boonman
  • OntwerpdatumDecember 2017

Voor het Project "De Houtzagerij" te Laren heeft FORM de engineering van 22 eengezinswoningen verzorgd. Het plan bestaat uit 14 geschakelde en 8 vrijstaande woningen. 

De woningen worden gerealiseerd op een historische locatie. Sinds 1874 stond hier houthandel en zagerij Van Dijk. Het plan is gebaseerd op deze zagerij en het bijbehorende karakter. 

De woningen zijn voorzien van rieten kappen en houten geveldelen. Dit wordt afgewisseld met pannenkappen, warmte tinten gevelstenen en wit gekeimde gevels. De woningen zijn uiteraard voorzien van houten kozijnen. Zo komt niet alleen de geschiedenis van de plek, maar ook de rijke historie van het dorp Laren in de architectuur van de woningen terug. 

Middels een BIM model en een nauwe samenwerking met de opdrachtgever, de constructeur en de aannemer zijn er bruikbare modellen gerealiseerd voor de verkoop en de werkfase. Meer informatie is terug te vinden op website.

WIJ ZIJN FORM

Architectenbureau nieuwe stijl.
FORM staat voor samenwerking, flexibiliteit en functionaliteit.

Maak kennis!

Nieuws

Jaarafsluiting 2018

Jaarafsluiting 2018

Op 12 juli heeft FORM het jaar afgesloten met een bureau uitje.

Aanvraag Villa Sassenheim ingediend

Aanvraag Villa Sassenheim ingediend

De bouwaanvraag voor een nieuwbouwvilla in Sassenheim is ingediend, in particulier opdrachtgeverschap hebben we het ontwerp gemaakt. 

Bouw de Ranken 3 van start

Bouw de Ranken 3 van start

De bouw van de Ranken fase 3 is van start gegaan