• ProjectDen Haag, Duurzame Stalling ROC Mondriaan
  • OpdrachtgeverROC Mondriaan
  • ArchitectFORM
  • ProjectteamJörgen Haring, Robert Noordegraaf, Wilbert Veltman, Martin Blaas, Wilco Dool, Felix Ahuis
  • Ontwerpdatum17-09-2015
  • Opleveringsdatum17-11-2016

De duurzame stalling van het ROC Mondriaan is er één waar innovativiteit centraal staat. Het resultaat van een nauwe samenwerkingsverband met de directie en de studenten heeft ertoe geleid dat het ontwerp meer is dan alleen een fietsenstalling. Volledig zelfvoorzienend en energie neutraal verschaft het de verlichting en oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto’s opgewekt door PV-cellen in plexiglas platen. Dit zorgt, naast duurzame energie, voor een schaduwspel die gedurende de dag een variërend beeld oplevert. Het gekozen systeem van de dakpanelen met kliklijst, gedragen door twaalf boomvorige kolommen, maakt het tevens een proeftuin voor de studenten van het ROC Mondriaan. Studenten kunnen experimenteren met alternatieve dakvlakinvullingen, zoals nieuwe typen zonnepanelen of materialen, wat het een tijdloos ontwerp maakt.

Bij de stalling hoort tevens een voorzieningenhuis dat volledig is afgestemd op de gebruiker. Studenten kunnen hier omkleden of klussen aan fietsen onder toezicht van de docenten en medewerkers. Ook hier is gekozen voor een duurzame oplossing waarin het regenwater, opgevangen in het dak, wordt gefilterd en hergebruikt voor de toiletten. Al met al zal het ontwerp een duidelijke entree vormen en het innovatieve en duurzame karakter van de Mondriaan Campus vertegenwoordigen.

  • Den Haag, ROC Mondriaan

Meer projecten

Den Haag, Techniek Innovatie Huis ROC Mondriaan

Den Haag, Techniek Innovatie Huis ROC Mondriaan

Een voormalige werkplaats omgebouwd tot onderwijslocatie, door FORM architectuur & engineering ontworpen voor het ROC Mondriaan. Binnen deze locatie worden leerlingen opgeleid in nieuwe innovaties binnen de techniek wereld. De vier scholen van de onderwijsinstelling, ICT, Bouw en Infra, Metaal-, Elektro- en Installatietechniek en Autotechniek & Mobiliteit komen hier samen.

Villa Vroondaal, Kavel 307

Villa Vroondaal, Kavel 307
Particuliere woning in Den Haag

Sassenheim, Private villa

Sassenheim, Private villa
Particuliere woning in Sassenheim

Laren, De Houtzagerij

Laren, De Houtzagerij
24 woningen voor het project "De Houtzagerij" te Laren

Enthousiast geworden over onze projecten en spreekt onze werkwijze je aan?
Neem contact met ons op voor een kennismaking.