• 524919 Bewerkt

    Techniek Innovatie Huis

    ROC Mondriaan, Den Haag

  • 524731
  • 524822
  • 524812
  • 524959

 

    • ProjectDen Haag, Techniek Innovatie Huis
    • OpdrachtgeverCampus techniek en ICT, ROC Mondriaan
    • ArchitectFORM architectuur & engineering
    • ProjectteamJörgen Haring, Wilco Dool, Clenda Boonman
    • Ontwerpdatum2016
    • Opleveringsdatumoktober 2017

Gebruik
In het Techniek Innovatie Huis komen vier scholen van de Techniek- en ICT-campus van ROC Mondriaan, ICT, Bouw en Infra, Metaal-, Elektro- en Installatietechniek en Autotechniek en Mobiliteit samen. Hier werken studenten aan vraagstukken afkomstig van het regionale bedrijfsleven waarbij zij gebruik maken van de nieuwste technieken en innovaties zoals Virtual Reality, Robotisering, 3D Printing en Serious Gaming. Dit met het doel studenten op te leiden met de kennis en kunde die nodig is in de toekomst.

Door het werken met projecten in het Techniek Innovatie Huis, waarbij een bedrijf een echte vraag laat uitvoeren/uitwerken door studenten, kunnen de studenten hun competenties echt toepassen en ontwikkelen in de werkelijkheid. De bedrijven kunnen weer de denkkracht van het onderwijs benutten.

Historie
Het oorspronkelijke gebouw was een werkplaats voor stichting Haagbouw. Een grote in een staalconstructie opgebouwde hal bood onderdak voor opslag, een productievloer en de bijbehorende personeelsruimten.

Er is veel van het bestaande behouden of opnieuw opgebouwd. Zo is de staalconstructie blijven staan en ook het dak met zijn lichtkoepels bewaard gebleven. De bestaande bebouwing leende zich er uitstekend voor om te worden omgebouwd tot onderwijslocatie.

Nieuwbouw
De indeling is zo ontworpen dat er constructief weinig aanpassingen nodig waren. De lokalen liggen rondom de centrale hal, alleen voorzien van een buitengevel. Vanuit iedere plek in het gebouw zijn de weerselementen merkbaar. Dit maakt de hal levendig. De entree is grotendeels op de zelfde positie gebleven. De wens van de opdrachtgever was dat de overheaddeur behouden bleef. Op deze manier is het mogelijk om bijvoorbeeld auto’s, grote bouwwerken en zelfs containers en vrachtwagens in de hal te zetten. De loopdeur is aangepast naar een dubbele schuifdeur met tochtsluis. Een extra toevoeging is de kantoorruimte naast de entree. Deze is voorzien van een balie die kan dienen voor administratieve zaken en een controle op de studenten, maar ook voor de uitgifte van hapjes en dranken tijdens evenementen.

Om de lokalen op de verdieping beter te bereiken is er een galerij toegevoegd. De galerij is meer dan alleen een verkeersroute. Door de toevoeging van een drietal doosjes ontstaat er ruimte waar gewerkt kan worden en waar het mogelijk is om te overleggen of te bespreken in een klein gezelschap. Hier wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt. Studenten werken er aan de schoolprojecten of relaxen wat in de lounge stoelen.

De lokalen zijn gerealiseerd op de vloer die voorheen voor opslag diende. De stalen puien maken de lokalen transparant en zorgen voor voldoende licht. De indeling van de puien is gebaseerd op de bestaande constructie. De lokalen worden verdeeld door lichte scheidingswanden. Hierdoor is het op de langere termijn mogelijk om de verdeling te veranderen en geschikt te maken voor het gebruik in de toekomst.

 In samenwerking met: Campus techniek en ICT, ROC Mondriaan, Verbakel bouwbedrijf, M3E installaties en Van Dorp installateurs

 

 

 

Enthousiast geworden over onze projecten en spreekt onze werkwijze je aan?
Neem contact met ons op voor een kennismaking.

Door gebruik te maken van form.nl gaat u akkoord met het gebruik van cookies.Ik begrijp het