• ProjectMaastricht, Ambyerveld kavel 08
  • OpdrachtgeverGemeente Maastricht, Maastricht-LAB
  • ArchitectFORM
  • ProjectteamRobert Noordegraaf, Wilbert Veltman
  • Ontwerpdatum27-02-2015

Voor de nieuwe wijk Ambyerveld in Maastricht zijn er twee verschillende vrijstaande woningen ontworpen. Deze ontwerpen moesten voldoen aan een zeer expliciet beeld-kwaliteitsplan, wat de uitdaging met zich meenam om binnen de regels een interessante invalshoek te vinden. De beelden dienen ter inspiratie voor toekomstige kopers van de kavels in deze wijk.

Kavel 08

De route in een woning maakt een belangrijk deel uit van de beleving. Bij dit kavel is de route daarom uitgangspunt geweest voor het ontwerpen van de plattegrond, maar ook in de gevel is deze route afleesbaar. Dit begint al bij de benadering van de woning vanaf De Slinger; Door een grote sparing in het dak is een patio gecreëerd bij de entree.

Binnengekomen slinger je om de patioboom heen omhoog. Binnen en buiten zijn met elkaar verwoven. Op de eerste verdieping aangekomen kijk je over De Slinger uit richting Meerssen. Doorlopend naar de tweede verdieping kijk je door de sparing in het dak in de richting van Valkenburg.

Zie kavel 24 voor het andere ontwerp.

  • Maastricht, Ambyerveld kavel 08

Meer projecten

Amsterdam, Stadstuin Overtoom - Watertuin

Amsterdam, Stadstuin Overtoom - Watertuin

Klimaatneutraal wonen aan thematische binnenhoven

TBI WOONlab, beter BASIS huis

TBI WOONlab, beter BASIS huis

Met de conceptwoning stel je gemakkelijk je woning samen

Bodegraven, Droomweide

Bodegraven, Droomweide

26 rijwoningen en twee-onder-een-kap woningen

Enthousiast geworden over onze projecten en spreekt onze werkwijze je aan?
Neem contact met ons op voor een kennismaking.