• ProjectMaastricht, Ambyerveld kavel 24
  • OpdrachtgeverGemeente Maastricht, Maastricht-LAB
  • ArchitectFORM
  • ProjectteamWilbert Veltman, Robert Noordegraaf
  • Ontwerpdatum27-02-2015

Voor de nieuwe wijk Ambyerveld in Maastricht zijn er twee verschillende vrijstaande woningen ontworpen. Deze ontwerpen moesten voldoen aan een zeer expliciet beeld-kwaliteitsplan, wat de uitdaging met zich meenam om binnen de regels een interessante invalshoek te vinden. De beelden dienen ter inspiratie voor toekomstige kopers van de kavels in deze wijk.

Kavel 24

De herkenbare vorm van een kapwoning is de grondslag van het concept, waarbij de vorm als omhulsel van het geheel werkt. Het omhulsel steekt aan voor- en achterzijde een meter uit om dit naast het benadrukken van de vorm tevens te kunnen gebruiken als veranda, terras en balkon. De zijgevels zijn dicht om de kracht van het omhulsel te weergeven en maakt de woning aan deze zijden privé ten opzichte van de naastgelegen woningen.

Door een deel van de woning naar achteren te schuiven en de overgangszone, met trappen, te verdraaien ontstaan er interessante zichtlijnen en verbindingen. De overgangszone in geheel transparant van buiten naar binnen, wat de voor- en achtertuin met elkaar verbindt. De verdraaiing zorgt voor een totaal ander beleving van de woning.

Zie kavel 08 voor het andere ontwerp.

  • Maastricht, Ambyerveld kavel 24

Meer projecten

Helvoirt, De Appelgaard

Helvoirt, De Appelgaard

14 eengezinswoningen

'Geweldige Gevels'

'Geweldige Gevels'

gewonnen ontwerpwedstrijd voor gevelontwerp woonlabel lekker EIGEN huis

Virtuele maquette - Bouwblok

Virtuele maquette - Bouwblok

Virtuele maquette - Bouwblok

Enthousiast geworden over onze projecten en spreekt onze werkwijze je aan?
Neem contact met ons op voor een kennismaking.