• ProjectUtrecht, Queeckhovenplein
  • OpdrachtgeverMitros
  • ProjectteamJörgen Haring, Arjen Spreeuwers
  • Ontwerpdatum01-02-2012
  • Opleveringsdatum30-08-2013
  • AdviseursiMago

De herontwikkeling omvat de transformatie van de naoorlogse woonbuurt tot een groenstedelijk woonmilieu met een hoogkwalitatieve openbare ruimte.

De hoofdopzet van het stedenbouwkundig plan gaat uit van vier compacte bouwvelden bestaande uit circa 25 tot 35 woningen. De vier bouwvelden zijn elke keer een kwartslag ten opzichte van elkaar gedraaid en gelegen rond een groene binnentuin. Deze binnentuin is, door middel van vier groene lopers, in alle windrichtingen met de directe omgeving verbonden. Hierdoor ontstaan er overzichtelijke routes.

Meer projecten

's-Gravenzande, Natuurlijk Wonen

's-Gravenzande, Natuurlijk Wonen
Natuurlijk wonen in het hart van Westland

Bodegraven, Droomweide

Bodegraven, Droomweide

26 rijwoningen en twee-onder-een-kap woningen

Enthousiast geworden over onze projecten en spreekt onze werkwijze je aan?
Neem contact met ons op voor een kennismaking.